Játékok

Cornhole

A cornhole vagy babzsák dobáló szórakoztató ügyességi gyepjáték.
A játék során a meghatározott távolságra elhelyezett dobozokra felváltva dobnak a játékosok. A játékokhoz játékosonként 1 megfelelően méretezett doboz, és 4 db "babzsák" szükséges.
A játékosok az egymással szemben felállított dobozok mellől dobnak a szemközti dobozra. Ha beletalálnak a zsákocskákkal a lyukba 3 pontot kapnak, ha csak a dobozra esik a babzsák, akkor 1 pontot.A játék addig tart, amíg valamelyik játékos vagy csapat eléri a 21 pontot, és így ő győz.

Canaveral

Célbadobós játék, falra akasztható tapadós anyagból készült céltáblával és tépőzáras labdákkal.

Lengőteke

A lengőteke egy izgalmas ügyességi játék, ahol a játékosoknak egy láncon lógó golyót kell ügyesen lendíteniük a fa deszka felé. A deszkán elhelyezett bábukhoz ütközve és azokat felborítva, a golyó pontokat szerez. A játék célja a lehető legmagasabb pontszám elérése. A lendületes játékmenet és a golyó reakciója a bábukra teszik egyedivé ezt a szórakoztató társasjátékot.

Mölkky

A Mölkky egy finn dobójáték mely nem igényel különleges felszerelést. Sikere a szerencse és az ügyesség kettősén alapul. A játékot nagyon egyszerű megtanulni, és rendkívül szórakoztató.
A játékosok felváltva dobnak a dobófával. Az lesz a játék győztese, aki először gyűjt össze pontosan 50 pontot. A pontokat a dobófával (ezt nevezzük Mölkky-nek) feldöntött különböző számú bábuk után kapjuk. Amennyiben valaki meghaladja az 50 pontot dobáskor, pontjai visszaesnek 25-re. Így óvatosnak kell lenni és jól kell taktikázni a bábuk célzásánál. Ha valaki háromszor egymás után nem talál el egyetlen bábut sem, kiesik a játékból. A bábukat minden dobás után pontosan ott állítjuk fel, ahol földet ért a csúcsuk. Így a játékot egyre nagyobb területen játsszuk.

Pétanque

A Pétanque egy francia eredetű, könnyen elsajátítható golyósjáték. Játszható egyéniben és párosban fejenként három golyóval illetve három fős csatban fejenként két golyóval. Egy mérközés menetekből áll. A játék célja, hogy a csapatok a golyókat közelebb jutassák a célholyóhoz (öcsi), mint az ellenfél.
Ezt közelítő dobással vagy az ellenfél golyójának kilövésével tehetik meg. Mindig az a csapat dob, amelynek a golyója rosszabb pozícióban van. Egy menet végén az a csapat kap pontot, akinek a golyói közelebb vannak az öcsihez. A mérkőzést az nyeri, aki előbb eléri a 13 pontot.

Hol vagyunk?

Élményparkunk Nógrád megyében, Szécsénke község külterületén található.